Crisp rye malt

kr. 15,95kr. 17,95

Rugmalt fra engelske Crisp Malting.

Rugmalt er en af de sjældnere malttyper, men uundværligt i en rysk roggenbier, som er en traditionel, rysk rugøl. Rugmalt kan dog også bruges i andre stilarter som f.eks. Rye IPA, porter, red ale og rye pale ale.

Rugmalt giver din øl en flot, rødlig nuance, hjælper med at give et stabilt skum, giver en fyldig mundfylde og smag af karamel/toffee og en unik krydret smag af rug.

Prisen er pr. kg og pakkes valset eller uvalset i separat pose med bedst-før dato og lot nummer.

Varenummer (SKU): crisp-rugmalt Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Crisp rye malt  er maltet rug fra engelske Crisp Malting.

Der er lidt uenighed om hvor meget rugmalt du kan bruge i en given ølopskrift, nogle mener op til 15 %, andre, 20 % og nogle helt tredje bruger op til 25 %. Crisp Malting mener selv at  rugmalt er bedst brugt op til 15 % af den samlede maltmængde. Prøv selv og se hvem du er mest enig med.

Det anbefales dog ikke at bruge mere end ca. 7 % af den samlede mængde malt, uden at du også tilsætter risskaller, da rugmalt ellers kan stoppe din malt til og gøre det svært at mæske resten af din maltmængde ordentligt og besværliggøre eftergydning / sparging.

Fordi at store mængder rugmalt kan give problemer under mæskning, passer malten sig fint til at blive brugt i et Brew in a Bag (BIAB) bryg.

Farve: 13-35 EBC

Yderligere information

Vægt 1,050 kg
Vil du have malten valset?

Ja (+ 2 kr.), Nej

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Crisp rye malt”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...