Whirlpool arm til Brewster Beacon 40 liter

kr. 189,00

Whirlpool-arm til Brewster Beacon 40 liter bryganlæg i rustfrit stål der passer i koblingen til cirkulationsrøret.

Whirlpool armen hjælpler både til at

  • give den bedste udnyttelse af humle under whirlpool.
  • fjerne humle og proteinrester inden du kommer din øl på gærtank
  • hurtigere nedkøling af din urt, så du sparer tid og vand vand og opmår et mere effektivt cold break der i sidste ende giver en mere klar øl.

På lager

Varenummer (SKU): brewster-beacon-40-whirlpool-arm Kategori:

Beskrivelse

Whirlpool-armen med camlock fitting der passer i koblingen til cirkulationsrøret på en Brewster Beacon 40 liter. Den recirkulerer urten, som derved skaber en whirlpool i bunden af kedlen.

Whirlpool armen kan bruges til følgende:

  • Cirkulere humle under whirlpool, så du får bedst udnyttelse af den tilsatte humle.
  • Danne en kegle af proteinrester og humle i bunden af bryganlægget inden urten overføres til gærspand, så du undgår for meget “snask” i gærspanden.
  • Cirkulere urten under afkølingen, så du både sprarer tid og vand og køler urten hurtigere, så du opnår et bedre cold break der udfælder mere protein og kulhydrat fra urten inden gæring og ender med at få en klarere øl.

Længde 35,5 cm.

Hvad er whirlpool?

Whirlpool er et stadie under ølbrygning, hvor du køler urten ned til 80 grader efter endt urtkogning og tilsætter humle. Ved at køle urten ned til 80℃ C før du tilsætter humle, vil du i høj grad undgå at trække bitterhed ud af humle, og især udnytte smag og aroma. Whirlpooling er populær ved brygning af humle-rige øl, som IPA’er og New England IPA’er og tager ofte 20 minutter, men kan variere fra opskrift til opskrift.

Hvad er cold break?

Cold Break er udfældning af proteiner og kulhydrater ved hurtig nedkøling af urten efter endt urtkogning. Cold break bruges til at udfælde så meget protein, som muligt, så du ender med en øl der er mere klar og ikke har en tendens til chill haze. Jo hurtigere og mere effektivt, du kan køle din urt, desto mere effektiv cold break vil du opnå.

Hvad er chill haze?

Chill haze er en svag uklarhed i den færdige øl der opstår ved køleskabstemperatur pga. proteiner fra malt og polyfenoler fra humle i øllen. Chill haze har ikke indflydelse på smagen, men er fra et æstetisk synspunkt ikke ønskeligt, medmindre man går efter at uklar øl, som f.eks. en New England IPA eller milkshake IPA.

En anden grund til at undgå chill haze er, at chill haze forkorter øllens holdbarhed. I de tilfælde, hvor chill haze opstår pga. store mængder humle, vil det dog ofte ikke være et problem, da disse øl i forvejen har bedst af at blive drukket, relativt kort tid efter færdiggæring, inden humlesmagen bliver mindre og mindre intens.

Demonstration af køling med whirlpool arm (video)

Yderligere information

Vægt 0,400 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Whirlpool arm til Brewster Beacon 40 liter”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...